top of page
  • Elif Fedakar

13 Adımda Zayıflayın !

1-Değişime uğramamış, naturel besinleri tercih edip, tüketmeye çalışın. Alışkın olduğunuz yemek / diyet listenize çiğ gıdalar ekleyerek lif ve mineral bakımdan zenginleştirin.

2-Protein ve vitaminler vücudumuz için vazgeçilmez organik maddelerdir.Her öğünde mutlaka tüketmeye özen gösterin.

3-Vaktiniz yoksa ya da canınız istemiyorsa ve mükellef bir sofra hazırlayamadığınız zamanlardam 1 dilim kızarmış ekmek ve beyaz peynir ile açlığınızı geçiştirmeyi öğrenin.

4-Vücudunuzun şeker ihtiyacını yapay va hazır paketli gıdalar yerine kuru meyve, bal ve pekmez gibi doğal besinlerden karşılamaya alışın.

5-Hayvanlardan elde edilmiş doymuş yağ ve margarini mutfağınıza sokmayın ve başka bir yerde de tüketmeyin. İçerisinde hayvansal doymuş yağ olan besinleri böylelikle hayatınızdan çıkartın.

6-Et tüketirken mutlaka yağsız kısımlarını satın almayı tercih edin.

7-Yemeklerinde kullandığınız bitkisel yağı, rafine edilmemiş ve kokulu olanlarından olmasına özen gösterin.

8-Günlük vücudunuzun enerjinizi size sağlayan, kahvaltı adı verdiğimiz yani sabah ilk olarak tükettiğiniz gıdalardır. Sabah uyanıp, yataktan kalkar kalmaz iştahınız henüz açılmamıştır ve o zaman 1 bardak ılık su içmeyi tercih edin. Hiç bir şey yemeden evden çıkmamayı alışkanlık haline getirin. Örneğin; sabah 1 adet portakal tüketip üzerine kısa bir yürüyüş veya koşuya çıkıp güne öyle başlayabilirsiniz. Böylece tüm gün enerjik ve mutlu olacaksınız.

8-Kahvaltı öğününde beyaz az yağlı peynir, 1 tam yumurta, yağlı tohumlar ve tarçın ilave edilmiş sıcak süt tüketebilirsiniz. Bu şekilde beslenmeyi her sabah uygulamaya özen gösterin.

9-Öğle ve akşam öğünlerinden birkaç saat önce , kan şekerinizin düşmesi durumunda açlık hissederseniz rafine içecekler ve hamur işi yerine meyve, sebze suyu, yoğurt, ayran ve süt gibi kaliteli besinlerden birini tercih ediniz.

10-Yemeklerden en az 1 saat sonra sağlıklı bir sindirim gerçekleştirmek ve hazımsızlığa karşı sıcak bitki çayı veya 1 fincan türk kahvesi tüketebilirsiniz.

11-Yatmadan hemen önce, metabolizmanızı uyku boyunca sabaha kadar uyanık tutmak için ballı yoğurt, tarçınlı süt ve ıhlamur seçeneklerinden birini tüketip , kaliteli bir uyku geçirebilirsiniz.

12-İhtiyacınız olan nişasta ve şekeri kaliteli karbonhidrat kaynaklarından sağlayabilirsiniz. Toz şeker ve beyaz undan yapılan hamur işlerini hayatınızdan çıkarmayı deneyin.

13-Yemek yemeye sofrada ilk olarak çiğ sebze salatası ile başlayınız ve devamında proteinli bir yemek,su yerine ise ayrana yer veriniz.

Diyetisyen Elif Fedakar

#13adımdazayıflayın #zayıflamanınyolları #hızlızayıflama #zayıflamakiçin #kilovermeninyolları #hızlıkilovermekiçin #zayıflatantüyolar #kilovermetüyoları #istanbulataşehirdiyetisyen #istanbulataşehirdiyetisyentavsiye #ataşehiristanbuldiyetisyen #ataşehirdiyetisyen #istanbuldiyetisyen #istanbuldiyet #doktordiyetisyenistanbul #diyetkoçu #ataşehirdiyetisyenönerileri #doktordiyetisyen #beslenmevediyetuzmanı #diyetisyen #ataşehirdiyetisyentavsiyeediyorum #ataşehirdiyetkoçu #ataşehiryaşamkoçu #istanbuluneniyidiyetisyeni #beslenmevediyetuzmanıistanbul #diyetdoktoru #yaşamkoçuataşehir #ataşehirineniyidiyetisyeni #istanbuldiyetkoçu #diyetisynataşehir #anadoluyakasındadiyetisyen #stresiazaltanşeyler #kayışdağıdiyetisyen #batıataşehirdiyetisyen #depresyonaiyigelenbesinler #anadoluyakasıdiyetisyenöneri #anadoluyakasıdiyetisyen #üsküdardiyetisyen #diyetisyenistanbul #diyetisyentavsiye #ataşehirdiyetisyenisimleri #ataşehirdekidiyetisyen #ataeşhirdediyetisyen #ataşehirdiyetisyentavsiye #diyetisyenataşehir #anadoluyakasıdiyetisyenleri #ataşehirdiyetisyenlistesi #diyetdoktoruistanbul #diyetisyenöneri #bostancıdiyetisyen #diyetisyenönerileri #diyet #diyetisyenönerileriataşehir #brandiumdiyetisyen #dyetisyenbrandium #diyetisyenkayışdağı #ucuzdiyetisyen #diyetisyenfiyatları #diyetisyenücretleri

462 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page